Pályázatok

palkonya_szinbi

PalKonyha tetőtéri szobáinak kialakítása és fejlesztése 

wow_banner_allo_szovegA Kedvezményezett neve: Pauli Consulting Kft.
A támogatott projekt címe: „PalKonyha Panzió tetőtéri szobáinak kialakítása és fejlesztése”
Pályázat azonosító száma: ET-2022-02-042
A szerződött támogatás összege: 59 219 484,- Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 98,702188 %
A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása: 4 db tetőtéri szoba kialakítása, azok berendezése, valamint első terasz és 3 db belső parkolóhely létesítése, tovább 5 db kerékpártároló és e-bike töltési lehetőség biztosítása.
A támogatott projekt befejezési dátuma: 2023. 04. 30.
A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.

Magyar Falu Program: PalKonyha Speiz, üzlet kialakítása – fejlesztése

4706Jelenleg Palkonya településen a lakosság alapszükségleteit kielégítő szolgáltatások nem találhatóak meg, így például a napi fogyasztási cikket árusító üzlet és pékség. Támogatási kérelmünk benyújtásával ezen hiányt szeretnénk megszüntetni, illetve tevékenységünkkel mind a térségben működő élelmiszert előállító termelőknek kívánunk segíteni termékeik népszerűsítésével, az üzletben való eladásával, mind pedig a helyi lakosság igényeit szeretnénk kielégíteni.

Az üzlet fejlesztése mellett, tervezzük pékség és hozzá kapcsolódó kávézó kialakítását, mellyel nem csupán a helyieket tudjuk a településen megtartani, hanem vállalkozásunk számára is bevételgeneráló hatása van, mellyel a hasszú távon történő működésünket tudjuk biztosítani.
A pékség kapcsán a fejlesztés helyszínének (7771 Palkonya, Fő u. 76.) – PalKonyha Speiz épültének bővítésére is sor kerül, valamint hűtőkamra és a kávézóhoz, pékséghez kapcsolódó berendezések , eszközök beszerezése is megvalósításra kerül a projekt keretén belül. Ezzel további új szolgáltatás jöhet létre a településen, mellyel saját magunk tudjuk előlállítani kiváló minőségben pékáruinkat, mellyet mind a megvalósítani kívánt üzlet ,valamint a panziónk és lakáséttermünk vendégei számára, mind pedig a faluban működő további vendéglátóhelyek és a lakosság igényeit is ki tudjuk elégíteni.

Elnyert támogatás összege: 37.000.000,- Ft., Év: 2021

Pályázati azonosító: KTÜ-KP-1-2021/1-000395

 


Palkonyha Panzió fejlesztése, Kisfaludy 2030

wow_banner_allo_szovegA Kedvezményezett neve: Pauli Consulting Kft.
A támogatott projekt címe: PalKonyha Panzió fejlesztés
Pályázat azonosító száma: ET-2020-02-050
A szerződött támogatás összege: 28.000.000,- Ft
A támogatás mértéke (%-ban):  94,414559 %
A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása: Parkoló és út kialakítása, kamera rendszer kiépítése, medence, kerítés megvalósítása, PalKonyha Panzió fejlesztés keretén belül.

A támogatott projekt befejezési dátuma: A projekt várható befejezésének dátuma 2021.12.01.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.

 

 

 


A Pauli Consulting Kft. a TFC-1-1-1-2017-2018-00492 azonosítószámú, „Palkonyha Panzió szolgáltatási körének és kapacitásának bővítése” című projekt keretein belül kapott lehetőséget a Panzió minőségi és szolgáltatási színvonalának fejlesztése megvalósítására. A projekthez elnyert támogatás mértéke: 28 990 021 Ft, 70%-os támogatási intenzitással. A projekt összértéke: 41 414 316 Ft.

wow_banner_allo_szovegPanziónk Baranya megyében a Villányi-hegység északkeleti oldalán, Villánytól körülbelül 6 km-re helyezkedik el, Palkonyán, ami egy egyutcás falucska.

Panziónk 2013 óta várja kedves vendégeit az év minden napján. Vendégházunk Palkonya közepén a templom mellett található, amely jóval az első világháború előtt épült. Több épületből tevődik össze, mely jellegzetes sváb építészeti jegyeket mutat. A gazdasági épületek 7 különböző magasságú tetőszerkezetének köszönhetően olyan atmoszférája van az udvarnak, mintha egy másik kis faluba toppantunk volna be a falun belül.

A nagy házban három komfortos vendégszoba található, mindegyike fürdőszobás és pótágyazható.

Szívügyünk a kedves, családias vendéglátás, melyet mi sem bizonyít jobban, mint, hogy a nappalinkban rendeztük be a néhány asztalos kis vendéglőnket. Kicsik vagyunk és szeretnénk is azok maradni. Fontos, hogy mi nem vagyunk étterem! Étlapunk sincs. Minden hétvégén kifőzünk valamit, amit szeretettel kínálunk Vendégeinknek, Barátainknak. A Villányi borvidék legújabb gasztronómiai színfoltjaként, amolyan kulináris műhelyként kívánjuk színesíteni a borvidékünk kínálatát. Konyhánk küldetése, hogy a helyi termelők alapanyagaiból, a nagyszülőktől ellesett fortélyokkal, helyben, minden nap frissen készített finomságokkal kényeztessük a faluba látogató ínyenceket. Reggel falusi reggelivel, illatos teákkal, gőzölgő kávéval, délben napi bográccsal, illetve a régi baranyai hagyományokat felélesztve szabad tűzön cserépedényekben készített különlegességekkel és rétessel, este kemencés vacsorával vagy akár különleges borvacsorákkal várjuk vendégeinket.

Jelen fejlesztés segítségével a már meglévő szobáink felújítását, valamint 3 darab új fürdőszobával ellátott szoba megépítését terveztük megvalósítani, amelyek kialakításkor figyelembe vettük, hogy illeszkedjenek a már meglévő környezetbe továbbá, hogy a kornak megfelelő nyílászárokkal és szigetelési technikával rendelkezzenek, ügyelve az energiatakarékossági szempontokra.

A fejlesztés eredményeképpen komfortosabb szobákat tudunk biztosítani vendégeink számára, melyekkel a vendégéjszakai tartózkodásra tudjuk ösztönözni a látogatókat. A legfontosabb célcsoportjaink között a klasszikus keresleti piac szegmentációja szerint megtalálhatjuk mind az egyéni, mind a csoportos látogatókat, a fiatalokat és a szenior korosztályt, valamint az alacsonyabb és a magas fizetőképességgel rendelkezőket is.

A projekt keretében megvalósult fejlesztések:

  • Komfortosabb szobák kialakítása, valamint új szobák megépítése.
  • Nyílászárók és szigetelés cseréje.
  • „Spájz” kialakítása: Szolgáltatási körünk bővítését többek között egy úgynevezett „Spájz” kialakításával kezdtük, amely egy regionális termelők portékáira épülő delikát üzlet. A vendégek számára megvásárolható termékek között megtalálhatók a helyi termelők által készített különböző hideg házi finomságok, lekvárok, tészták, pékáruk, borok, sajtok és szarvasgombából készült termékek.
  • A beruházás keretén belül sikerült kialakítanunk az udvarban egy akadálymentes parkolóhelyet is. Korábban is rendelkeztünk zárt parkolóval látogatóink számára, de jelen beruházás segítségével most már mozgáskorlátozott parkolóval is rendelkezik Vendégházunk,
  • Chill terasz fejlesztése: Az udvarban található a „chill” teraszunk, mely különleges sófürdővel, relaxációs napozó ágyakkal várja a falusi pihenésre vágyókat. A fejlesztések eredményeképpen a teraszon található bútorok cseréjét is megvalósítottuk, hogy vendégeink még kényelmesebben érezhessék magukat miután kipróbálták szaunánkat és fatüzelésű kültéri fürdődézsánkat.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg.

A támogatott projekt 2020. július 20.-án fejeződött be.


 

Kedvezményezett neve: 

Pauli Consulting Korlátolt felelősségű Társaság

Projekt címe: 

Kiskapacitású napelemes rendszer telepítése a Pauli Consulting Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 

2 822 000  Ft

Támogatás mértéke: 

94,414559 %

Projekt tartalma: 

A pályázó a Pauli Consulting Kft. adószáma:  23020054-2-02, székhelye: 7771 Palkonya, F˝o utca 76. A céget 2010– ben alapították. Főtevékenysége 4634’08 Ital nagykereskedelme. A cég helyzete stabil. A jelen projektünk keretében a cég székhelyén a működésünkhöz szükséges teljes releváns villamosenergiaigényünk 100 százalékát fedező, maximum 15 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszert telepítettünk.
A 15 kW-os háztartási méretű napelemes kierőműre vonatkozó részletes műszaki leírást csatoltuk. A fejlesztés célja: az épület fogyasztásának fedezése volt, így nem termel többet a rendszer, mint előző éves fogyasztás adata, mely 11.823 kWh volt. A létesítés helyszíne: 7771 Palkonya Fő u. 76. A projektben 15kW összteljesítményű napelemes kísérőmű telepítése valósult meg.

A Pauli Consulting Kft. a GINOP-4.1.3-19-2019-00240 azonosító számú pályázata kapcsán 100 %-os támogatás intenzitás mellett 2 822 000 Ft vissza nem térítendő állami támogatásban részesült.

Projekt befejezési dátuma: 

2020.09.30.

Projekt azonosító száma:
            GINOP-4.1.3-19-2019-00240