Egy konyha Palkonyán? Akkor legyen a neve PalKonyha!
Kik vagyunk?
A legfontosabb, hogy mi NEM ÉTTEREM VAGYUNK! *
Kedves, egyszerű falusi emberek, akiknek szívügyük a helyi értékek őrzése, és a falusi életmód közvetítése. Ja és mellesleg szenvedélyesen imádunk főzni, és különösen jól esik, ha ez másoknak is ízlik.
Van jó levegőnk, csodás borvidékünk, kiváló boraink, vidám vincelléreink, falusi nyugalmunk és vendégszeretetünk.
Mi kell még?
Szívügyünk a kedves, családias vendéglátás, melyet mi sem bizonyít jobban, mint, hogy a nappalinkban rendeztük be a néhány asztalos kis vendéglőnket.
PalKonyha “NAGYASZTAL” koncepció – 2025-től
Lakásétterem, avagy egy “étterem” a lakásunkban.
Egy igazán egyedi hangulatú programra invitáljuk a különleges vidéki gasztronómiára nyitott vendégeinket saját életterünkbe, a nappalinkból kialakított lakásétteremünkbe.
A 5+1-fogásos kóstoló menü elfogyasztása a klasszikus családi-, közösségi étkezések hangulatát megidézve egy nagy asztalnál történik. A program egy baráti hangulatú-, a séf által vezetett közös vacsora élmény, mely alkalmával szezonális és regionális fogások kerülnek terítékre.
Az ételek alapanyagait gondosan válogatjuk a Villányi borvidék-, és közvetlen környezete, valamint a jövőben saját bio kertünk kínálatából. Az előzetes online foglalásnak köszönhetően meg tudjuk valósítani a tiszta, pazarlás mentes, fenntartható vendéglátás koncepciónkat.
A nagy asztalnál egy alkalommal 10 fő tud helyet foglalni. Amennyiben szeretnél csak saját társaságoddal, zárt körben elfogyasztani egy ilyen vacsorát, lehetőség van egyedi időpontban privát vacsorák foglalására is. A családi nappalinkból kialakított vendégtér tökéletesen alkalmas 10-12 főig szűkebb családi rendezvények, üzleti vacsorák lebonyolítására is.
Vacsoráinkon történő részvételt vega-, és vegán, laktóz, valamint glutén érzékenység esetén nem javasoljuk.
Szeretettel várjuk a találkozást.
Pauli Zoltán
Tulajdonos konyhafőnök
*Gyakori kérdések a foglalás menetéről itt!
Kicsik vagyunk és szeretnénk is azok maradni. Fontos, hogy mi nem étterem vagyunk! Étlapunk sincs. Minden hétvégén kifőzünk valamit, amit szeretettel kínálunk Vendégeinknek, Barátainknak.
A Villányi borvidék legújabb gasztronómiai színfoltjaként, amolyan kulináris műhelyként, stílusos vidéki lakásétteremként kívánjuk színesíteni a borvidékünk kínálatát.
Konyhánk küldetése, hogy a helyi termelők alapanyagaiból, a nagyszülőktől ellesett fortélyokkal, helyben, minden nap frissen készített finomságokkal kényeztessük a faluba látogató ínyenceket.
PALKONYHA NAPOLETANA PIZZA (ÚJDONSÁG)
2020. nyarától ebéd kínálatunk gourmet pizzákkal és házi készítésű tésztákkal, risottókkal bővül. A Palkonyha Pizzák eredeti nápolyi recept alapján készülnek, Zoli immár hivatalos nápolyi pizzaiolo diplomával is rendelkezik.
A jó pizza feltételei szerintünk:
- kíváló saját fejlesztésű, lassan kelesztett tészta
- prémium minőségű feltétek
- kiváló minőségű szezonális és regionális alapanyagok
- megfelelő technológia
- és a legfontosabb, a szeretet amivel készítjük
Pizza brunch előzetesen hírdetett napokon: FOGLALÁS
PALKONY(H)A, PEZSGŐS REGGELI!
A reggeli szerintünk is a legfontosabb étkezés a nap során, ezért meg is adjuk a módját. Palkonyai házi finomságok a gyümölcslétől a vajon és túrón át, a felvágottakig, házi tej, illatos teák, házi lekvárok, tojás kívánság szerint, frissen sült házi kenyér, kamránk kincsei terítéken. 100% palkonyai, házi különlegességek.
PALKONYHA PÉKMŰHELY
Kovászos, lassú kelesztésű, királybúza cipóim immár elvitelre is megvásárolhatók.
A PalKonyha 2016-tól a Stílusos Vidéki Éttermiség tagja!
Mert hiszünk a szívből jövő vidéki vendéglátásban!
Szeretettel várunk Mindenkit Palkonyán!
Jutka, Józsi, Zoli
Konyhatechnológiai partnereink: